luni, 20 februarie 2012

Activitate de consiliere a părinţilor

CENTRUL ŞCOLAR PENTRU EDUCAŢIE INCLUZIVĂ   BOTOŞANI
Activitate de consiliere a părinţilor 
Data- 16.02.2012
Tema: „Eficienţa acţiunilor extraşcolare şi extracurriculare pentru remedierea copilului cu cerinţe educative speciale.

Organizatori: Echipa de lucru- profesori :
1.Ungureanu Paraschiva
 2.Apostu Mihaela
•    Număr de participanți- 13 părinţi
•    Invitați- Conducerea unităţilor şcolare care includ copiii din cele doua catedre
Scopul acțiunii:
     1. Să afle, să cunoască, să inteleagă ce este dificultatea, situaţia de disfuncţie şi cerinţa educativă specială şi cum putem remedia aceste disfuncţii şi prin altfel de activităţi in afara curriculum-ului şi in afara programului  şcolii.
        2. Este de dorit ca parintii si membrii familiei sa fie implicati - participanti activi - in toate aspectele educarii şi evaluării  copilului, pe masura intereselor, resurselor, abilitatilor si disponibilitatii lor.
      3. Scopul sprijinului educaţional nu este ”tratamentul“ disfuncţiei familiale, ci sprijinirea familiei pentru a-si controla propria viata. Consilierea familiei are ca scop scaderea riscului violentei intrafamiliale din partea parintilor confruntati cu gravele dificultati comportamentale ale copilului, ca si riscul de abuz- maltratare-abandon-institutionalizare, familia nefiind pregatita in a-si asuma copilul.
Desfăşurarea propriu-zisă
             La ora şi locaţia stabilită părinţii copiilor cu cerinţe educative speciale de la Şcolile cu cls.I-VIII nr 10,12,14 şi 2 au fost prezenţi în număr de 13.Activitatea s-a desfăşurat cub formă de dicuţii facilitate, dezbateri şi expemle de bune practici.
          Atmosfera a fost una relaxantă şi activ-participativă.Am identificat cu ajutorul părinţilor activităţile în care ar putea fi antrenaţi copiii pentru remediere si reducerea diferenţelor dintre ei şi ceilalţi copii din clasă şi şcoală.
        Am valorizat orice idee, am făcut schimb de bune practici şi am prezentat proiectele şi acţiunile la care noi ne-am gandit pentru copiii din catedrele pe care le conducem pentru perioada imediat următoare a anului şcolar în curs.

Prof. Ungureanu Paraschiva
Prof. Apostu Mihaela
                                                        Material oferit de prof. Paraschiva Ungureanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu