vineri, 13 aprilie 2012

Concursul judetean "Echipaj de pompieri" si-a desemnat castigatorii

Vineri, 6 aprilie 2012, începând cu ora 10, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a fost gazda concursului judeţean Echipaj de pompieri, ediţia I- faza zonală Botoşani.  

Concursul  (iniţiat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, S.A.M. I.  PILLAT  Dorohoi şi C.S.E.I. Botoşani ) a avut  ca scop asigurarea pregătirii unitare  a elevilor cu cerinţe educative speciale din cadrul judeţului pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi cunoaşterea regulilor  de comportare şi a măsurilor de prevenire.
  
În concurs au fost înscrise un număr de 13 echipaje din Şcolile Nr. 1, 8, 12, 16, 17 Botoşani, Şcoala Stăuceni, Şcoala Săveni, Şcoala Truşeşti şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani. Concursul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă şi a avut o probă practică şi una teoretică.

La proba practică participanţii au trebuit să recunoască materialele şi accesoriile folosite de pompieri la intervenţii şi să facă din corzi patru noduri tip pompieri. La proba teoretică, elevii au avut de rezolvat un chestionar a câte zece întrebări cu referire la prevenirea incendiilor.


  
Concursul a fost  monitorizat de Lt.Colonel Radu Ţipişcă reprezentant al I.S.U. Botoşani- iniţiatorul acestui concurs  împreună cu prof. Anamaria Ilaş (S.A.M. I.  PILLAT  Dorohoi)- coordonatorul proiectului.

În urma desfăşurării probelor de concurs clasamentul a fost următorul:
Pentru clasele I-IV

locul I echipajul Şcolii Nr.1 Botoşani- coordonator prof.Gîza Mihaela,
locul al II-lea echipajul de la Şcoala Săveni-coordonator prof. Taradaciuc Ala,
 locul  al III-lea -echipajul Şcolii Nr.16 Botoşani-coordonator prof. Molocea Gheorghe;

Pentru clasele V-VIII

locul I echipajul de la Şcoala Stăuceni-coordonator prof Pascal Liliana,
locul al II-lea  echipajul Şcolii Nr.8 Botoşani-coordonator prof. Filipescu Elena
locul al III-lea  echipajul Şcolii Nr 12 Botoşani-coordonator prof. Anton Cipriana.
         
Copiii au participat cu entuziasm la acest concurs în cadrul căruia  au dobândit cunoştinţe şi abilităţi care în situaţii reale, de urgenţă, ar putea sa le salveze viaţa. 
       
Participanţii au fost răsplătiţi pentru efortul  lor cu diplome şi dulciuri.

Faza judeţeană a concursului va avea loc în luna mai la S.A.M Ion Pillat Dorohoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu