duminică, 1 aprilie 2012

“Formarea personalului didactic din învăţământul secundar (ISCED 2-3) în vederea utilizării tehnologiei informaţiei şi a instrumentelor e-learning în activitatea didactică” - POSDRU/87/1.3/S/64227.



Cursuri GRATUITE pentru profesorii debutanți și profesorii cu domiciliul ȋn mediul rural!

Ȋn cadrul proiectului eProf sunt deschise serii de curs pentru profesorii debutanți și profesorii cu domiciliul ȋn mediul rural.
Cursurile eProf sunt ȋn plină desfășurare, deja s-au ȋncheiat primele serii de curs iar ȋnscrierile sunt deschise ȋn continuare pentru seriile de curs programate pe parcursul ȋntregului an. Cursurile eProf de formare a abilităților de utilizare a Tehnologiei Informației și a instrumentelor e-Learning în activitatea didactică sunt certificate CNFP și GRATUITE .

Sunt invitate să se înscrie cadrele didactice care predau la clasele V - XII/XIII, indiferent de materia predată, de gradul didactic, de profilul școlilor la care predau și de zonele în care se află acestea. Proiectul eProf ȋncurajazǎ participarea tuturor acestor categorii de cadre didactice la programul de formare și ȋn mod special a cadrelor didactice cu domiciliul ȋn mediul rural precum și a debutanților.

Cele două categorii de cadre didactice menționate (debutanți și din mediul rural) se pot ȋnscrie la oricare dintre sesiunile deschise dar și la seriile dedicate.

Pentru a vedea programul seriilor deschise este necesă crearea unui cont pe portalul eProf și apoi accesarea paginii “Inscriere”, ȋn formularul de ȋnscriere apar informații exacte despre programul seriilor de curs si statusul completării acestora.

Programul de formare continuă, organizat prin contribuția partenerilor proiectului eProf, se va desfǎșura ȋn douǎ centre de formare, Universitatea POLITEHNICA din București și Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, va include atât module de curs desfășurate față-ȋn-față cât și module on-line și va fi disponibil în două variante: 89 de ore pentru 25 de credite profesionale transferabile și 40 de ore pentru 10 credite profesionale transferabile.
Programul include următoarele module:
•    Elemente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicării
•    Didactica Specialităţii
•    Instruire şi Evaluare Asistată de Calculator
•    Platforme e-Learning (Moodle)
•    Tehnologii Mobile ȋn Învățare (Mobile Learning)

Pentru înscrierea la cursurile eProf, este necesarǎ parcurgerea următoarelor etape:
•    Ȋnregistrarea pe portalul eProf -  Ȋntâi este necesarǎ înregistrarea validatǎ ca utilizator al portalului www.eprof.ro. Ȋnregistrarea presupune completarea cu date personale a formularului online de înregistrare pe portalul eProf.
•    Completarea formularului online de ȋnscriere la curs – Pentru utilizatorii înregistrați și validați ai portalului, va deveni vizibilă o secțiune numită Înscriere sau formularul online de ȋnscriere la curs. La pagina Ȋnscriere este disponibil formularul de ȋnscriere la curs care trebuie completat iar pentru trimiterea datelor completate ȋn formular trebuie folosit butonul de la finalul formularului pe care scrie „ȋnscriere”. Daca datele sunt trimise cu succes candidatul va primi un email automat care confirma trimiterea datelor pentru ȋnscrierea la curs.
•    Finalizarea ȋnscrierii confirmatǎ cu secretariatul eProf - După completarea cu succes a formularului online și validarea înscrierii, candidații vor fi contactați de secretariatul eProf prin e-mail. Pe aceastǎ cale vor fi comunicate centrul de instruire și perioada în care se vor desfășura cursurile.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să vizitați pagina web www.eprof.ro sau să ne scrieți la adresa contact@eprof.ro

Proiectul este realizat ȋn parteneriat la realizarea acestuia contribuind:

I. Beneficiar (Partener principal) - Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, www.upb.ro

II. Partener 1 - Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, www.tuiasi.ro

III. Partener 2 - Pythia International, companie de consultanță (management, e-learning&TIC, comunicare, cercetare) www.pythiagroup.com

IV. Partener Transnaţional - CSI-Piemonte, partener transnational www.csipiemonte.it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu